رنگ آمیزی ساختمان چگونه است؟
اهمیت رنگ آمیزی ساختمان
همه ی ما در رنگ ها زندگی میکنیم . ما انسان ها به طور ناخودآگاه و غریزی به زیبایی علاقه مند هستیم و سعی میکنیم این زیبایی در پوشش ، آرایش و چیدمان خانه هم نمود پیدا کند. یکی از راه های زیباسازی فضای خانه رنگ آمیزی دیوارها و سقف است که نه تنها در زیباسازی خانه موثر است ، بلکه یک ظاهر مرتب و بی نقص هم به خانه میبخشد. نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان شاید کمی زمان بر باشد ، اما یقینا نتیجه کار بسیار راضی کننده خواهد بود. بعد از رنگ آمیزی دیوارها تغییر به قدری مشهود است که شما به هیچ عنوان ، از هزینه و زمانی که صرف کرده اید ، پشیمان نخواهید شد. اگر مرتب نبودن دیوارهای خانه ، جای میخ ها روی دیوار ، ریختگی ها و سوراخ های موجود در دیوار و کدر بودن رنگ های آن شما را آزار میدهد ، شما با یک زیرسازی و رنگ آمیزی اصولی و تخصصی میتوانید تمامی این مشکلات را با یک بار هزینه کردن حل کنید. در این مطلب به توضیح در رابطه با مراحل نقاشی دیوار، انواع رنگ ها و اصول انتخاب رنگ دیوار خواهیم پرداخت و یک مجموعه حرفه ای و کاربلد در زمینه رنگ آمیزی و رنگ آمیزی ساختمان هم به شما معرفی خواهیم کرد. پس این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
مراحل رنگ آمیزی ساختمان
ابتدای کار بهتر است سطوح دیوارها تمیز شوند ، چرا که رنگ به خوبی روی آلودگی پیاده نخواهد شد. در مرحله ی دوم ، نقاش ساختمان باید سطح دیوار را هموار کند. در رنگ آمیزی ساختمان ، به وجود آوردن یک سطح صاف و بدون ریختگی یا برآمدگی لازمه ی اصلی صاف و یک دست شدن دیوار است. اگر بخواهید بدون صاف کردن سطوح اقدام به رنگ آمیزی کنید ، نتیجه کار نه تنها زیبا و مورد پسند نخواهد بود ، بلکه بسیار نامرتب و بی نظم جلوه خواهد کرد. نقاش به وسیله سمباده و کاردک اقدام به هموارسازی دیوارها میکند و بعد از صاف کردن دیوارها ، باید در صورت نیاز از گچ استفاده شود تا در نهایت یک زمینه کاملا یک دست برای شروع رنگ آمیزی حاصل شود . اما تنها پوشاندن دیوار با گچ کافی نیست و باید سطح دیوار مورد با بتونه نیز پوشانده شود. درصورت رعایت نکردن این مورد ، رنگ به خوبی روی دیوار پیاده نخواهد شد. نکته مهم این است که دو نوع بتونه موجود است و اینکه نقاش کدام یک را استفاده کند ، بستگی به این خواهد داشت که رنگ موردنظر چه نوع خواهد بود؟! برای رنگ های پلاستیکی از ترکیب پودر مل و آب برای بتونه زدن استفاده میشود. نوع دوم هم این است که پودر مل با روغن الیف ترکیب شود و همراه با رنگ روغن روی دیوار پیاده شود. مرحله ی بعد که باز هم در یک دست دیده شدن نتیجه موثر است ، آستربندی است . در این مرحله یا رنگ مخصوص آستر به کار میرود یا خود رنگ موردنظر. هنگام انجام این مرحله باید توجه شود که رنگ بیش از حد استفاده نشود ؛ چرا که حاصل آن تیرگی دیوار خواهد بود. مرحله ی پیاده سازی رنگ و ترکیب رنگ ، بستگی به نوع رنگ شما دارد. یک نقاش حرفه ای و کارکشته با ترکیب رنگی اصولی خواهد توانست دقیقا رنگ موردنظر شما را به دست بیاورد. برای رنگ آمیزی دیوارها تکنیک ها وروش های مختلفی به کار میرود . اعضای مجموعه ی آرین آرایه سعی دارند که در کمترین زمان ممکن ، بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورند.
انواع رنگ های ساختمانی
رنگ های ساختمانی انواع مختلفی دارند و در این مرحله انتخاب شما در قیمت هم موثر است. رنگ های لاتکسی که شاید شما با نام رنگ های اکریلیک بشناسید با آب حل میشوند. از مزایای این دسته از رنگ ها ، این است که لکه به آسانی از روی آن ها پاک میشود. رنگ های اکریلیک نسبت به رنگ های روغنی بو و گاز کمتری دارند. در نتیجه اگر به بوی رنگ حساسیت دارید رنگ های اکریلیک گزینه ی بدی به نظر نمیرسند! این رنگ ها خاصیت ارتجاعی داشته و قاعدتا در مقایسه با سایر رنگ دیرتر ترک میخورند. رنگ آلکاییدی که باز هم نامش به گوش شما نا آشناست ، همان رنگ روغنی است که قطعا همه درباره اش شنیده اند. رنگ های روغنی در مقایسه با رنگ های اکریلیک دیرتر خشک میشوند اما پایان یک دست تر و صاف تری دارند. نوع سوم رنگ های لعابی هستند که اگر به پوششی ضدآب احتیاج دارید رنگ های لعابی بهترین گزینه محسوب میشوند و علاوه بر ضدآب بودن ، پس از خشک شدن تبدیل به لایه ای ضخیم و مقاوم خواهند شد.رنگ های پلاستیکی هم به دلیل اینکه خیلی غلیظ هستند و هم به خوبی تمیز نمیشوند ، بیشتر برای سقف کاربرد دارند. رنگ های جلا و ورنی هم برای افزایش درخشندگی و شفافیت پایانی به کار میروند.
اصول انتخاب رنگ ساختمان
در بخش قبل ویژگی های انواع رنگ ها را ذکر کردیم و متوجه شدید که هرکدام از آن ها ویژگی های مثبت و منفی دارند. حال اینکه شما کدام نوع رنگ را انتخاب کنید بستگی به توقعات و شرایط فضای موردنظرتان دارد. اما در این بخش تصمیم داریم از لحاظ روانشناسی به رنگ ها بپردازیم. هر رنگ نماد یک ویژگی است و رنگ خانه ی شما میتواند دریچه ای به درون شما باشد. در انتخاب رنگ باید دید که شما میخواهید خانه تان چه حسی را به بیننده القا کند. به عنوان مثال رنگ های سبز و آبی آرامش بخش هستند و برای اتاق خواب ها و اتاق نشیمن انتخاب مناسبی محسوب میشوند. رنگ های گرم مثل زرد،نارنجی و قرمز حس هیجان ، شور و انرژی از خود ساطع میکنند و بهتر است با رنگی خنثی مثل سفید ترکیب شوند.رنگ های خنثی که امکان ترکیب با همه ی رنگ ها را دارند سفید ، مشکی و گاهی اوقات خاکستری هستند که به تنهایی هم مورد استفاده قرار میگیرند.
بهترین مجموعه رنگ آمیزی ساختمان
در مطلبی که مطالعه نمودید تنها گوشه ای از نکات مربوط به رنگ آمیزی ساختمان ذکر شد. انجام نقاشی ساختمان به طور بی نقص و زیبا مستلزم یک تیم حرفه ای و با تجربه است. تیم آرین آرایه با توجه به سابقه ای که در زمینه دکوراسیون و تعمیرات ساختمانی دارد ، بهترین گزینه برای انجام رنگ آمیزی ساختمان است. پس تردید نکنید و نقاشی خانه ی خود را به حرفه ای ها بسپارید.